Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
Световни знаменитости се включват в инициативата на УНИЦЕФ за популяризиране на новите Глобални цели за устойчиво развитие

Световни знаменитости се включват в инициативата на УНИЦЕФ за популяризиране на новите Глобални цели за устойчиво развитие

12.11.2015

През септември учители и ученици от целия свят ще участват в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“, за да помогнат да направим нашата планета справедлива, здрава и устойчива. Целта на инициативата е да запознаем младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие и да поемем ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

 

17-те глобални цели за устойчиво развитие се стремят към 3 изключителни постижения в следващите 15 години, в трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично, а именно:

 

:: Да изкореним крайната бедност;

:: Да се справим с неравенствата и несправедливостта;

:: Да се справим с климатичните промени.


Глобалните цели за устойчиво развитие ще бъдат подписани от лидерите на 193 страни по света и представени на 25 септември 2015 г. от Организацията на обединените нации.

Министерство на образованието и науката е партньор на УНИЦЕФ България в инициативата за популяризиране на Глобалните цели за устойчиво развитие и ще насърчи всяко училище в България да запознае децата с тези цели.

Присъединете се към учители и ученици от целия свят в популяризирането на Целите, в седмицата от 28-ми септември 2015 г. Нека заедно с младите хора да научим най-важния глобален урок, който ще има решаваща роля за живота и бъдещето на Земята.

Нека заедно да вдъхновим младото поколение като започнем промяната от всяка класна стая и от самите нас!