Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА „ЗЛАТНА ЯБЪЛКА” ЗА ПРИНОС КЪМ ЖИВОТА И БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА

БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА „ЗЛАТНА ЯБЪЛКА” ЗА ПРИНОС КЪМ ЖИВОТА И БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА

08.06.2012

Банка Пиреос България бе отличена с награда за принос към живота и благосъстоянието на българските деца на церемонията „Златна ябълка”. Банката спечели в категорията „Бизнес организация” за партньорството си с УНИЦЕФ по  БЛАГОДЕТЕЛ - програма за редовно дарителство, което има за цел не само да събира средства за децата в нужда, но и да развива дарителската култура в България. Церемонията „Златна ябълка” се проведе за втора поредна година под организацията на Национална мрежа за децата.

 

Банка Пиреос България стартира кампанията в партньорство с УНИЦЕФ през месец май 2011,, като създаде специална продуктова линия - дебитна и кредитна дарителски карти - за набиране на средства по програма „БЛАГОДЕТЕЛ”, чрез които да стимулира редовното дарителство в помощ на децата. Една година по-късно събраните средства надхвърлят 261 000 лева, като броят на редовните дарители минава 4000.

 

Церемонията „Златна ябълка” се състоя в Деня на детето – 1-ви юни, в Столичен куклен театър. Повече 50 организации и личности бяха номинирани в общо 8 категории: Журналист; Политик на местно ниво; Политик на национално ниво; Училище; Болница; Община; Бизнес организация и „Герой от приказките”, в която се състезаваха 10 истории на обикновени хора, направили нещо изключително за децата.

 

Банка Пиреос не получава за първи път награда за своята работа по програма БЛАГОДЕТЕЛ на УНИЦЕФ. В края на 2011 година тя бе отличена с първо място в категорията "Маркетинг, свързан с кауза" на Годишните награди на Български Форум на Бизнес Лидерите.