Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
УНИКАЛНАТА ДАРИТЕЛСКА КАРТА НА БАНКА ПИРЕОС

УНИКАЛНАТА ДАРИТЕЛСКА КАРТА НА БАНКА ПИРЕОС

09.05.2011

Дарителската карта на Банка Пиреос е уникална не само като финансов инструмент (първият по рода си в България за редовно дарителство), но и като дизайн.

 

Картата е специално илюстрирана и носи замечтания дух на детството. Такава е и концепцията за създаването й – да се отличава от другите банкови карти. Тя ни връща към миговете в детството и препраща към историята на “Малкия Принц”. Винаги, когато собственикът й я ползва, ще си припомня, че не всяко дете има щастливо детство, но всеки може да допринесе за повече детски усмивки.

 

Илюстрацията на специалната дарителска карта е на Галина Василева. Тя е изключително талантлива художничка, която освен всичко, има досег до живота на децата в институции. Галя има по-голям брат, но семейството се увеличава, когато майка им става приемен родител на Франческа, а след години и на все още малкия Пламен. Майката на Галя споделя, че никога не е виждала подобна празнота в погледа на дете, както тогава, в очите на Франческа. Галя описва дома като „ужасно място”. Спомня си за течащите тавани, легла с продрани и мръсни дюшеци, а точно на леглото на бъдещата й сестра капела вода. Галя не приема, че това е място, на което може да израсне едно дете или пък, където заслужава да живее който и да е човек. Но не това е причината тя да се включи в проекта на Банка Пиреос и Уницеф. Тя просто обича работата си. Обожава да рисува от дете и избира този път в живота си благодарение на преподавателя си в основното училище, който я насърчава.

 

Една от най-големите мечти на художничката е да помогне на българските деца в нужда да имат по-щастливо детство и по-добро бъдеще.