Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
Кампанията

Кампанията "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда в категорията "Най-добра кампания" на осмите годишни награди "Заедно"

15.07.2013

Съвместният проект на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ - "БЛАГОДЕТЕЛ" спечели още едно ценно отличие - първа награда в категория "Най-добра кампания" на наградите "Заедно" организирни от фондация "Работилница за граждански инициативи". Наградите се връчват за осма поредна година и имат за цел да представят отношението на гражданите, организациите и медиите в България към дарителството, както и да подпомогнат развитието на дарителската култура в България.
Наградата беше връчена на представители на Банка Пиреос България от председателя на журито Омбудсманът на Република България г-н Константин Пенчев.
Мисията на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) е да насърчава сътрудничеството между неправителствени организации, местна власт и бизнес организации, тъй като съвместната работа в рамките на дадена географска общност за постигане на социална промяна, е най-доброто средство за поемане на отговорност за изграждане на общественото благосъстояние.
Програмата " БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България работи вече трета година. Целта е чрез дарение през дебитни и кредитни карти на банката да бъде осигурена подкрепа за проектите на УНИЦЕФ, за да могат българските деца да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и в сигурна семейна и обществена среда. Същевременно програмата подпомага популяризирането на редовното дарителство и изграждането на зряла дарителската култура в България.

Програмата "БЛАГОДЕТЕЛ" е уникално съчетание на традиционните функции на банков платежен инструмент и редовното дарителство. С дарителската дебитна карта картодържателят дарява 0,10 лв. с всяка извършена транзакция, а с дарителската кредитна карта - 0,10 лв. с всяка извършена транзакция, като Банката удвоява неговото дарение, добавяйки още 0,20 лв.