Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
Кампания

Кампания "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда на European CSR Awards България

15.07.2013

Съвместният проект на Банка Пиреос България и UNICEF - "БЛАГОДЕТЕЛ" спечели първа награда в категория "Големи предприятия" на Европейските отличия за корпоративна социална отговорност "Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна". Наградите се провеждат за първи път в България и са организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Наградата беше връчена на г-н Емил Ангелов, Заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България и на г-жа Таня Радочой, Представител на УНИЦЕФ за България, от г-н Патрик О`Мейра, Директор на Business in the Community. Отличените компании ще представят страната ни на общоевропейска церемония на European CSR Awards, която ще се проведе в Брюксел през месец юни.


Глобалният договор на ООН стартира в България през януари 2003г. под егидата на президента Георги Първанов. Инициативата обединява на доброволен принцип широк кръг компании и организации, приели принципите на отговорното корпоративно гражданство. Европейските КСО отличия се организират в 29 страни, с подкрепата на Европейската комисия. България е на второ място в класацията по брой кандидатури с 53 заявки от 13 сектора на икономиката в конкурса за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност.
Програмата " БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България работи вече трета година. Целта е чрез дарение през дебитни и кредитни карти на банката да бъде осигурена подкрепа за проектите на УНИЦЕФ, за да могат българските деца да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и в сигурна семейна и обществена среда. Същевременно програмата подпомага популяризирането на редовното дарителство и изграждането на зряла дарителската култура в България.


"Стани благодетел е уникално съчетание на традиционните функции на банков платежен инструмент и редовното дарителство. С дарителската дебитна карта картодържателят дарява 0,10 лв. с всяка извършена транзакция, а с дарителската кредитна карта - 0,10 лв. с всяка извършена транзакция, като Банката удвоява неговото дарение, добавяйки още 0,20 лв.


"Ние вярваме, че когато човек помага от сърце, жестът му има силата да променя съдби. Тази награда е чест и отговорност, която ни задължава в началото на третата година на нашето партньорство с УНИЦЕФ да поемем ангажимент за дългосрочно сътрудничество, което сме сигурни, че ще доведе до реални промени в нашето общество", коментира г-н Емил Ангелов, Заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.


"Бих искала да благодаря на журито, както и да поздравя всички участници и финалисти в European CSR Awards България. Ние от УНИЦЕФ сме привилигировани да виждаме често как нашите партньори побеждават, защото ги избираме внимателно и защото имаме мисия, която ни вдъхновява", заяви г-жа Таня Радочай, Представител на УНИЦЕФ за България.