Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
261ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ДЕЦАТА ОТ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ НА БАНКА ПИРЕОС ПО ПРОГРАМА „БЛАГОДЕТЕЛ” НА УНИЦЕФ

261ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ДЕЦАТА ОТ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ НА БАНКА ПИРЕОС ПО ПРОГРАМА „БЛАГОДЕТЕЛ” НА УНИЦЕФ

21.05.2012

Една година след старта на дарителската кампания на Банка Пиреос в партньорство с УНИЦЕФ добрите резултати са налице. Повече от 261 000 лева са събраните средства за децата в нужда, като към момента редовните месечни дарения идват от повече от 4000 БЛАГОДЕТЕЛИ. Големият успех на кампанията се дължи най-вече на усилията на Банка Пиреос да предостави възможно най-разнообразни и удобни начини за дарения и добрата воля и съпричастност на хилядите нейни клиенти и служители.

През месец май 2011 година, когато Банка Пиреос България стартира кампания в партньорство с УНИЦЕФ, тя си постави за цел не просто да помогне на децата в неравностойно положение, но и да спомогне за изграждането на дарителска култура у нас. Банката реализира уникални по рода си банкови продукти за пазара – дарителски кредитна и дебитна карти, чрез които с всяка извършена транзакция картодържателят дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в неравностойно положение в България. Нещо повече –  при транзакциите с кредитна дарителска карта Банка Пиреос утроява сумата и така 30 стотинки постъпват по сметка на УНИЦЕФ.

За по-голямо удобство на клиентите и улеснен достъп за БЛАГОДЕТЕЛИТЕ дарения по проектите на Уницеф могат да се извършват и чрез вноски на каса, нареждане за директен дебит в клон на банката или чрез специално меню в електронното банкиране. Малка сума, дарявана ежемесечно е един от най-ефективните начини за подкрепа на работата в полза на децата.През септември 2011 година Банка Пиреос лансира и още една новаторска услуга в полза на добрата кауза с помощта на Борика-Банксервиз. Всеки картодържател, ползващ банкомат на Банка Пиреос, може да направи дарение на стойност 1 лев. Допълнителната функционалност е включена към операцията „Теглене на пари в брой” и се изпълнява само след изричното съгласие на клиента.

 

През изминалата година инициативата бе подкрепена от редица известни личности, сред които журналистът Ани Салич, плувецът Петър Стойчев, актьорът Деян Донков, и много други. Огромна подкрепа по БЛАГОДЕТЕЛ засвидетелстваха и служителите на Банка Пиреос, които с личния си пример вложиха не само професионалните си умения, но и сърцата си.

 

Кампанията спечели овациите и на българския бизнес. В края на миналата година Банка Пиреос спечели първа награда в категорията „Маркетинг, свързан с кауза” на Годишните награди на Български Форум на Бизнес Лидерите за 2011 г.

 

Банката продължава своята подкрепа по програма БЛАГОДЕТЕЛ на УНИЦЕФ и се надява на още по-голяма активност и увеличаване на броя на БЛАГОДЕТЕЛИТЕ.