Всеки ден хиляди деца в България се събуждат с надеждата, някой като Вас да промени живота им!
138 ХИЛЯДИ ЛЕВА СА СЪБРАНИ ОТ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯТА НА БАНКА ПИРЕОС ПО ПРОЕКТИ НА УНИЦЕФ

138 ХИЛЯДИ ЛЕВА СА СЪБРАНИ ОТ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯТА НА БАНКА ПИРЕОС ПО ПРОЕКТИ НА УНИЦЕФ

14.12.2011

Над 138 хиляди лева са събрани в рамките на дарителската кампания на Банка Пиреос в партньорство с УНИЦЕФ. Кампанията получи силна подкрепа не само сред клиентите и служители на Банката, а и от много други частни лица и компании, съпричастни към съдбата на децата в неравностойно положение. За големия успех на програмата и усилията, които Банка Пиреос полага за подобряване на живота на децата, УНИЦЕФ България връчи на финансовата институция сертификат “Приятел на детето”.

 

През май месец Банка Пиреос България стартира кампания в партньорство с УНИЦЕФ, която има за цел да помогне на децата в неравностойно положение. Банката създаде дарителска карта – кредитна или дебитна по избор на клиента, специално за набиране на средства по програма БЛАГОДЕТЕЛ, която има за цел да развие дарителската култура в България и редовното дарителство в помощ на децата.

 

С всяка извършена транзакция с кредитната карта картодържателят дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в неравностойно положение в България като Банка Пиреос утроява сумата и така 30 стотинки от всяка транзакция отиват за проект на УНИЦЕФ. Собствениците на дебитни карти, изработени в подкрепа на програмата Благодетел, също даряват по 10 стотинки при всяка транзакция. Всеки притежател на банкова карта, ползващ банкомат на Банка Пиреос, може лесно и удобно да направи дарение на стойност 1 лев, а тези, които имат желание да станат редовни дарители или да отделят по-големи суми, могат да го направят чрез директен дебит от разплащателната си сметка, обикновен банков трансфер или вноска на каса в полза на програма "Благодетел" на УНИЦЕФ.

 

В края на първия месец от кампанията общата сума на събраните средства в полза на УНИЦЕФ е над 10 000 лева, към края на втория – даренията са вече в размер на 18 000 лева, пет месеца след началото на кампанията събраните средства достигат 75 000 лева. А към момента събраната сума е 138 176 лева.

 

Очакванията на Банка Пиреос са още повече дарители да подкрепят програма БЛАГОДЕТЕЛ като използват специално разработените с тази цел продукти и услуги на Банката.

 

Банка Пиреос приема като своя лична кауза развитието на дългосрочното и редовно дарителство. Редовното дарителство е култура, а не еднократен жест. По време на коледните празници всички ние развиваме особена чувствителност към децата в неравностойно положение. Желанието на Банка Пиреос е да стимулира дарителството в по-дългосрочен план. Щастлив съм, че нашата Банка беше сред първите компании, които подкрепиха Програма БЛАГОДЕТЕЛ на УНИСЕФ и специално за нея създадохме подходящи продукти, които да стимулират редовното дарителство, коментира резултатите от кампанията Емил Ангелов, Заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.